Президентът на САЩ Джо Байдън каза в събота, че израелският премиер

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в събота, че израелският премиер
Коментари Харесай

Байдън готов да говори пред израелския парламент за Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в събота, че  израелският министър председател Бенямин Нетаняху " наранява Израел повече, в сравнение с да му оказва помощ " с метода, по който подхожда към войната му против " Хамас " в Газа, оповестява АП.

Лидерът на Съединени американски щати изрази поддръжка за правото на Израел да преследва " Хамас " след офанзивата от 7 октомври, само че сподели също по този начин, че " Нетаняху би трябвало да обърне повече внимание на почтените животи, които са изгубени вследствие на подхванатите дейности ".

Байдън от месеци предизвестява, че Израел рискува да загуби интернационална поддръжка поради възходящите цивилни жертви в Газа, а последните забележки в изявление за MSNBC показаха все по-обтегнатите връзки сред двамата водачи.
 Нетаняху: Израел ще продължи с офанзивата в цяла Газа, в това число в Рафах
Нетаняху: Израел ще продължи с офанзивата в цяла Газа, в това число в Рафах

" Трябва да стоим дружно против опитите да спрем войната ", сподели той

Байдън сподели за броя на жертвите в Газа, " това е в несъгласие с това, което Израел пази. Мисля, че това е огромна неточност. "

Байдън сподели, че е подготвен да приказва непосредствено пред израелския Кнесет, неговия парламент, в това число като направи още едно пътешестване до страната. Той пътува до Израел седмици след офанзивата на 7 октомври. Той отхвърли да посочи по какъв начин и дали такова пътешестване може да се реализира.

Лидерът на Съединени американски щати се надяваше да обезпечи краткотрайно да стартира тази седмица, макар че това наподобява все по-малко евентуално, защото Хамас се отхвърли от съглашение, прокарвано от Съединени американски щати и техните съдружници, което би довело до пауза на боевете за към шест седмици. Байдън означи, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс сега е в района и се пробва да избави договорката.

Припомняме, че вицепрезидентът на Съединени американски щати преди да стартира огромни военни действия в Рафах. Тя насочи настояването си по време на среща с члена на израелския боен кабинет, министъра на защитата Бени Ганц. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на Белия дом.

Харис също по този начин притисна Израел да предприеме повече ограничения за възстановяване на достъпа до филантропична помощ за цивилните в Газа . Харис повтори острото обръщение, отправено в неделя, в което дефинира изискванията в крайбрежния анклав като " безчовечен ".

Ганц, политически противник на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, организира срещи със съветника по националната сигурност Джейк Съливан и координатора за Близкия изток Брет Макгърк в понеделник и държавния секретар Антъни Блинкън във вторник.

Визитата му пристигна в миг, когато Белият дом ускорява натиска върху Израел да отбрани цивилните в Газа по време на войната му с " Хамас ". 

Срещата пристигна, когато президентът Байдън и неговата администрация са подложени на възходящ напън от страна на неговата Демократическа партия да поддържат непрекъснато преустановяване на огъня и да съдружника и адресат на военна помощ Израел да понижи броя на цивилните жертви в Газа.

Самият Нетаняху изрази противоречие с визитата на Ганц в Съединени американски щати, тъй като не е била съгласувана първо с него.

" Министър Ганц персонално уведоми министър-председателя по негова лична самодейност в петък за желанието си да пътува, с цел да координира известията, които ще бъдат предадени на срещите ", оповестиха по-рано от кабинета на Ганц.
 Нетаняху: Съединени американски щати ни поддържат във войната с
Нетаняху: Съединени американски щати ни поддържат във войната с " Хамас "

Изявлението бе оповестено като негов отговор на забележките на президента на Съединени американски щати Джо Байдън,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР